ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ορθοδοντική

ΣΥΝΟΨΗ

Σας προσφέρει το πιο όμορφο δικό σας χαμόγελο

Με ένα όμορφο χαμόγελο ξεκινά μια όμορφη μέρα. 

Σίγουρα δεν γεννήθηκαν όλοι με ένα ωραίο χαμόγελο.  Μπορούν, όμως, να το αποκτήσουν. Ο ορθοδοντικός σας είναι εδώ γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να αποκτήσετε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο.

Δόντια στραβά μη ευθυγραμμισμένα, με κενά ανάμεσά του γίνονται πολλές φορές αιτία αμηχανίας και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Παράλληλα η κακή στοματική που δημιουργείται όταν δεν υπάρξει η κατάλληλη στοματική θεραπεία –για παράδειγμα στα στραβά δόντια- μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα ή περιοδοντίτιδα.

ΣΥΝΟΨΗ

Ο πρώτος έλεγχος στα παιδιά

Σύμφωνα με την American Association of Orthodontists ο πρώτος ορθοδοντικός έλεγχος στα παιδιά πρέπει να γίνεται έως την ηλικία των 7 ετών. Ο εκπαιδευμένος ορθοδοντικός είναι σε θέση να δει αρκετά πράγματα στην ηλικία αυτή, ενώ ο αρχικός έλεγχος μπορεί να έχει τις εξής εξελίξεις:

«Η πρώιμη ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να προλάβει πιο εκτεταμένες και πιο δαπανηρές θεραπείες στο μέλλον»

ΣΥΝΟΨΗ

Ορθοδοντική για ενήλικες

Μπορεί οι εικόνες παιδιών με σιδεράκια να δίνουν την εντύπωση ότι η ορθοδοντική θεραπεία αφορά μόνο τους μικρούς ασθενείς, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η ορθοδοντική δεν έχει ηλικία. Τα υγιή δόντια μπορούν να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε ηλικία, ενώ η εξέλιξη συσκευών και μηχανισμών που υποστηρίζουν την ορθοδοντική θεραπεία, έχει δημιουργήσει σύγχρονες, διακριτικές επιλογές που επιβεβαιώνουν στους ενήλικες ότι  «ποτέ δεν είναι αργά» για ορθοδοντική θεραπεία.

Οι ορθοδοντικοί θα επιλέξουν την  καταλληλότερη προσέγγιση ανάλογα με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής κάθε ασθενούς.

ΣΥΝΟΨΗ

Η «αόρατη» ορθοδοντική θεραπεία

Οι δύο βασικές κατηγορίες μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις ορθοδοντικές θεραπείες είναι οι κινητοί (δηλαδή εκείνοι που αφαιρούνται από τον ασθενή) και οι ακίνητοι (εκείνοι που παραμένουν σταθεροί στα δόντια.

Μία από τις πλέον σύγχρονες τάσεις είναι η «αόρατη» ορθοδοντική θεραπεία, η οποία χρησιμοποιεί τα γλωσσικά σιδεράκια και διάφανους νάρθηκες (τεχνική invisalign)για να επιδιορθώσει τα προβλήματα των οδοντιατρικών ασθενών. πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένους για κάθε ασθενή διαφανείς νάρθηκες, οι οποίοι κατασκευάζονται σε ειδικά εργαστήρια και είναι διαφορετικοί σε κάθε στάδιο της θεραπείας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Gallery

Φωτογραφίες

Κορυφαία Ελβετική ποιότητα με την εγγύηση της Straumann Group, για το χαμόγελο σας.

 

Τα διάφανα μασελάκια ClearCorrect® είναι η επιλογή των ειδικών και κατασκευάζονται κατά παραγγελία ακριβώς για εσάς. Το ClearCorrect σας προσφέρει μια μοναδική, εξατομικευμένη ορθοδοντική εμπειρία που είναι διακριτική, γρήγορη και άνετη.

FAQ

Συχνές Ερωτήσεις

Τα αναψυκτικά, συμπεριλαμβανομένης και της σόδας των φρουτοποτών και των energy drinks έχουν την ιδιότητα να αποδυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών. Για τον λόγο αυτό προτείνεται να τα αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας.

Ακόμη και η πιο προσεκτικά σχεδιασμένη θεραπεία πρέπει να παρακολουθείται τακτικά ώστε να επιβεβαιώνεται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της.

Όχι, η ορθοδοντική θεραπεία δεν πονάει, για τον λόγο αυτό γίνεται καλά ανεκτή από μικρούς και μεγάλους ασθενείς

Το «μασελάκι» είναι ένας ορθοδοντικός μηχανισμός, ο οποίος θα διατηρήσει το αποτέλεσμα της θεραπείας.

Η ορθοδοντική είναι αναγνωρισμένη ειδικότητα της οδοντιατρικής και για να την αποκτήσει κάποιος σπουδάζει 3 επιπλέον χρόνια. Οπότε οποιοσδήποτε άλλος παρέχει ανάλογες υπηρεσίες δεν είναι επιστημονικά υπεύθυνος για αυτές.